dijous, 29 de novembre del 2012

Cigrons amb fonoll i taronja


Ingredients (4 comensals)

300 grams de cigrons cuits, 1 bulb de fonoll, 2 taronges, pebre negre recentment mòlta, pebre aleppo o una altra espècia picant (si no es desitja picant es pot canviar), oli d'oliva verge extra, sal.

Elaboració

Neteja i pela el bulb de fonoll, talla-ho en rodanxes i reserva. Pela les taronges al viu i talla-les en rodanxes. Finalment escorre els cigrons cuits, pots utilitzar cigrons en conserva o coure'ls prèviament.
Posa una graella al foc amb una mica d'oli d'oliva verge extra, marca en primer lloc les rodanxes de fonoll salades al gust, quan s'hagin torrat una mica, dóna'ls la volta i incorpora les rodanxes de taronja, daura-les també pels dos costats.

Retira el fonoll i les taronges de la graella, aquestes hauran deixat anar una mica del seu suc i sucre, afegeix si és necessari una mica més d'oli d'oliva i incorpora a la mateixa graella els cigrons cuits, condimenta amb el pebre negre i el pebre aleppo, salteja uns minuts perquè adquireixin els sabors i barreja'ls amb el fonoll i la taronja.

Emplatar

Serveix els Cigrons saltejats amb el fonoll i la taronja a la graella, un fil d'oli d'oliva verge extra i a gaudir d'un entrant nutritiu, lleuger i molt saborós. Bon profit!

1 comentari:

  1. La vaig fer l’altre dia i em va sorprendre gratament es un plat molt gustos, però també energètic, no féssiu molta cosa de segon...

    ResponElimina