dilluns, 5 de novembre del 2012

La Xicoria (cichorium intybus)


Aquí podeu veure el planter de xicoira que hem fet, fa dues setmanes que esta plantat i ja fa uns 4 dits d’alt, a veure com surt i si ens agrada o no.

És una planta de la qual encara ara se'n poden trobar al febrer, sota la neu, exemplars salvatges, just brotats, i que servia tradicionalment per a fer amanides. Encara avui es poden utilitzar per a fer amanides. Com a vegetal d'amanida el seu ús és remunta al segle XIX però després poc a poc va perdre popularitat, ja que el marcat sabor amarg de la intibina que conté, fa que les fulles madures no siguin aptes pel consum. Actualment s'ha domesticat i redissenyat per processos de conreu i de blanqueig que la fan més comestible, com el radicchio  i les amanides n'han rehabilitat les fulles tendres crues.[4]
Amb les fulles de xicoira també es poden preparar plats calents, com el llom fregit amb xicoires.  L'amargor es redueix molt després de bullir les fulles i vessar l'aigua. A Itàlia es fan plats de pasta amb xicoira bullida i després saltada amb all.  Font Wikipedia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada