Els que vau agafar cistella la setmana passada ja ho he
provat, els que no, ho podreu provar aquesta setmana. A la foto podeu veure la
planta sencera.
Es molt fàcil de preparar, es treu la parallofa, es parteix
la panolla en dos, es treuen tots els filets marrons que segurament tindrà i es
bull fins que amb un escurades puguis travessar un gra, llavors se serveis amb
oli i sal gorda o amb mantega per sobre.
També es pot fer directament a la planxa, i condimentar
igual.
PROPIETATS
El seu alt contingut en hidrats de carboni de fàcil digestió, el converteixen en un aliment ideal per als nens i els esportistes.
Aconsellable en persones amb deficiència de Magnesi.
La seva farina és idònia quan hi ha problemes de lèrgia o intolerància al gluten.
Les sedes o estigmes de blat de moro són utilitzades com a infusions diürètiques, excel·lents en la hipertensió, en la retenció de líquids o quan volem augmentar la producció d'orina com en les infeccions urinàries.
La seva aportació en fibra, afavoreix la digestió i redueix el colesterol.
El blat de moro ens ofereix l'antioxidant Betacarotè, molt recomanat en la prevenció del càncer.
També ens ofereix vitamines del grup B, específicament B1, B3 i B9, les quals actuen davant el sistema nerviós.
El seu alt contingut en hidrats de carboni de fàcil digestió, el converteixen en un aliment ideal per als nens i els esportistes.
Aconsellable en persones amb deficiència de Magnesi.
La seva farina és idònia quan hi ha problemes de lèrgia o intolerància al gluten.
Les sedes o estigmes de blat de moro són utilitzades com a infusions diürètiques, excel·lents en la hipertensió, en la retenció de líquids o quan volem augmentar la producció d'orina com en les infeccions urinàries.
La seva aportació en fibra, afavoreix la digestió i redueix el colesterol.
El blat de moro ens ofereix l'antioxidant Betacarotè, molt recomanat en la prevenció del càncer.
També ens ofereix vitamines del grup B, específicament B1, B3 i B9, les quals actuen davant el sistema nerviós.
Informació
nutricional del blat de moro (per 100 g cuit)
123 Calories
4 g de proteïnes.
25 g d'hidrats de carboni
3 g de fibra
2'5 g de greixos poliinsaturats.
260 mg de potasi
240 mg de betacarotè
38 mg de magnesi
123 Calories
4 g de proteïnes.
25 g d'hidrats de carboni
3 g de fibra
2'5 g de greixos poliinsaturats.
260 mg de potasi
240 mg de betacarotè
38 mg de magnesi
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada