dimarts, 28 d’agost de 2012

Panís / blat de moro


Els que vau agafar cistella la setmana passada ja ho he provat, els que no, ho podreu provar aquesta setmana. A la foto podeu veure la planta sencera.
Es molt fàcil de preparar, es treu la parallofa, es parteix la panolla en dos, es treuen tots els filets marrons que segurament tindrà i es bull fins que amb un escurades puguis travessar un gra, llavors se serveis amb oli i sal gorda o amb mantega per sobre.
També es pot fer directament a la planxa, i condimentar igual.
PROPIETATS 
El seu alt contingut en hidrats de carboni de fàcil digestió, el converteixen en un aliment ideal per als nens i els esportistes. 
Aconsellable en persones amb deficiència de Magnesi. 
La seva farina és idònia quan hi ha problemes de lèrgia o intolerància al gluten. 
Les sedes o estigmes de blat de moro són utilitzades com a infusions diürètiques, excel·lents en la hipertensió, en la retenció de líquids o quan volem augmentar la producció d'orina com en les infeccions urinàries. 
La seva aportació en fibra, afavoreix la digestió i redueix el colesterol. 
El blat de moro ens ofereix l'antioxidant Betacarotè, molt recomanat en la prevenció del càncer. 
També ens ofereix vitamines del grup B, específicament B1, B3 i B9, les quals actuen davant el sistema nerviós.
Informació nutricional del blat de moro (per 100 g cuit) 
123 Calories 
4 g de proteïnes. 
25 g d'hidrats de carboni 
3 g de fibra 
2'5 g de greixos poliinsaturats. 
260 mg de potasi 
240 mg de betacarotè 
38 mg de magnesi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada