dilluns, 20 d’agost del 2012

Gelat de remolatxa

Ara que és estiu el gelats cauen millor,  aquí teniu la recepta d'un gelat molt fàcil de fer i que el seu sabor no deixa indiferent.


El que necessitem:

- Suc de remolatxa vermella: 250ml (aprox. un got)
- Suc de llima o llimona: 250ml (aprox. un got)
- Sucre de canya o moreno: 1 got
- Llet sencera de vaca: 750ml (aprox 3 gots)
- Motlles per a reposteria o similar. Serveixen els que fem servir per als glassons, per a fer magdalenes o per a fer bombons però han de ser tous (silicona, per exemple) per a poder treure el gelat sense problemes.

Preparació:

Es mescla el suc de llimona amb el de remolatxa i s'hi afegeix el sucre. Remenar fins que estigui gairebé tot disolt, és possible que el suc quedi saturat de sucre per la qual cosa no podrem acabar de disoldre'l del tot.
Afegir la llet i remenar fins que tot el sucre s'hagi disolt.

Es reparteix la mescla pels motllos i es deixa al congelador fins l'endemà.

Amb això ja tenim el gelat a punt de servir, només s'ha d'extreure dels motllos com si fossin glassons i posar la quantitat que en vulguem  en un got o en un bol.


Curiositats:

La llet minimitza la quantitat de cristalls del gelat un cop fred degut a la seva aportació en greix, mentre que l'àcid cítric de la llimona ajuda  disoldre el sucre i suavitzar el gust terrós de la remolatxa.

Al mateix temps la llet  aumenta la funció renal i afavoreix la secreció de líquids i toxines del cos, té propietats depuratives
Tant la remolatxa com la llimona són aliments recomanats per a aquelles persones que segueixen o que han seguit tractaments de quimioteràpia, ajuden a la depuració de toxines accelerant així la posterior recuperació.


Salut!

Efrén i Mònica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada