dimarts, 29 de gener de 2013

Sopa de remolatxa


Ingredients

·         Per a 4 persones:
·         2o 3 remolatxes
·         1 llimona
·         crema de llet (opcional)
·         pa torrat (opcional)
·         patates bullides (opcional)
·         pasta de sopa (opcional)
·         Per fer el brou:
·         2 quarters de pollastre (de la cuixa)
·         pastanaga
·         nap
·         porro
·         julivert
·         llorer
·         1 litre i mig d’aigua
·         sal i pebre

Elaboració

Prepareu un brou suau amb el pollastre i les verdures. Salpebreu-lo al vostre gust i reserveu-lo. Si a l'hora de preparar-lo lligueu les verdures en un farcellet, no es desfaran i us serà més pràctic per retirar-les de l'olla. El brou ha de quedar ben transparent. 

En una altra olla amb molt poca aigua, feu-hi coure les remolatxes. Si us voleu estalviar temps i feina, podeu utilitzar les remolatxes ja cuites. Peleu-les lleugerament, talleu-ne una a trossets i afegiu-la a l'olla del brou de pollastre; la resta les podeu reservar per un altre plat o fer-ne una amanida d'acompanyament Afegiu-hi, també, l'aigua de coure les remolatxes, o bé el suc de la bossa de les remolatxes cuites, perquè el brou agafi el color característic. 

Espremeu-hi el suc de mitja llimona i remeneu-ho. 

Ha de quedar un brou molt transparent i lleugerament brillant de resultes del greix que pugui portar el pollastre. 

Aquesta sopa es pot servir amb uns quants trossets de remolatxa o patates bullides i tallades a trossets. També hi podeu coure una mica de pasta de sopa menuda o servir només el brou ben calent, com un consomé, i acompanyar-la amb uns quants trossets de pa torrat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada