dimarts, 29 de gener del 2013

Sopa de remolatxa


Ingredients

·         Per a 4 persones:
·         2o 3 remolatxes
·         1 llimona
·         crema de llet (opcional)
·         pa torrat (opcional)
·         patates bullides (opcional)
·         pasta de sopa (opcional)
·         Per fer el brou:
·         2 quarters de pollastre (de la cuixa)
·         pastanaga
·         nap
·         porro
·         julivert
·         llorer
·         1 litre i mig d’aigua
·         sal i pebre

Elaboració

Prepareu un brou suau amb el pollastre i les verdures. Salpebreu-lo al vostre gust i reserveu-lo. Si a l'hora de preparar-lo lligueu les verdures en un farcellet, no es desfaran i us serà més pràctic per retirar-les de l'olla. El brou ha de quedar ben transparent. 

En una altra olla amb molt poca aigua, feu-hi coure les remolatxes. Si us voleu estalviar temps i feina, podeu utilitzar les remolatxes ja cuites. Peleu-les lleugerament, talleu-ne una a trossets i afegiu-la a l'olla del brou de pollastre; la resta les podeu reservar per un altre plat o fer-ne una amanida d'acompanyament Afegiu-hi, també, l'aigua de coure les remolatxes, o bé el suc de la bossa de les remolatxes cuites, perquè el brou agafi el color característic. 

Espremeu-hi el suc de mitja llimona i remeneu-ho. 

Ha de quedar un brou molt transparent i lleugerament brillant de resultes del greix que pugui portar el pollastre. 

Aquesta sopa es pot servir amb uns quants trossets de remolatxa o patates bullides i tallades a trossets. També hi podeu coure una mica de pasta de sopa menuda o servir només el brou ben calent, com un consomé, i acompanyar-la amb uns quants trossets de pa torrat. 

CANTA, TY-ETÊ!

Espero que us agradi, es curtet...
Canta Ty-Ete

dimecres, 23 de gener del 2013

La col


Propietats:
Entre moltes altres, antianemica, aperitiu, bèquic, diürètic, energètic, pectoral, reconstituent, remineralitzant, vermífug,
Vitamines:
 A, B1, B2, B5, C, E, K, PP
minerals:
destaca el calci però també conté: sofre coure, brom, clor, ferro, magnesi, manganès, fòsfor, potassi, silici, iode, i zinc.

dilluns, 14 de gener del 2013

Les canyes


S’està arrimant l’època d’ encanyar,  a principis de primavera començarem a encanyar multitud de cultius, la majoria de varietats de tomaques, els pèsols, les mongetes i els pebrots, per això ja em començat a preparar les canyes, el que fem servir nosaltres es,  canya al·lòctona, les que han de fer de puntals les tallem a 1,5-1,8 m d’ alçada, les travesseres a 2,5 – 3,00 m, mes endavant ja us posaré fotos del procediment.  

Les llavors de la primavera


Be!! Ja tenim aquí les llavors procedents de: La Granera del Graner, el banc de llavors de les terres de l’Ebre.
Tenim: melona (cindria) ratllada, tomàquet cherry, tomàquet de penjar, pèsol negre i bleda maritima.
Començarem a fer planter el mes que be i per a que a  finals de primavera principis d’estiu les pugueu degustar així que tampoc haureu d’esperar molt. 

dimarts, 8 de gener del 2013

Esperant el fred


Amb les temperatures que fa últimament no ho sembla però estem a l’hivern, ara mateix estem preparant  els diferents bancals per a sembrar les plantes a la primavera, o finals d’hivern, com les patates i els pèsols, això que veieu son les restes de les carbasseres i altres cultius de finals d’estiu.

dimecres, 2 de gener del 2013

Comencem be l’any


Això que veieu aquí son els espinacs que va cobrir l’aigua, no nomes han sobreviscut... si no que estan creixent moolt rapit , com podeu observar ja comencen a tenir fulles amples, si el temps aguanta i no fa molt de vent creiem que per a la setmana que be ja els podreu degustar.