Ingredients per a 4 persones: 1 pot de 1 Kg. de cards cuits. Per la salsa beixamel: 1 tros de mantega, 2 alls, 1 cullerada ben plena de farina, l’aigua dels cards, ½ l. de llet, ½ barra de canyella, safrà (1 sobret), 10 ametlles, 1 llesca de pa, aigua i sal.
Temps: 30m.
*Escorrerem els cards guardant l’agua de cocció i reservarem.
*En un recipient amb mantega hi posarem a fregir els alls trossejats i quan comencin a agafar color hi afegirem la farina que ja haurem desfet amb la llet i part del suc de la verdura. Remenarem sense parar fins que arrenqui el bull, moment que hi tirarem la canyella i el sobre de safrà, baixant el foc de manera que no bulli massa de pressa. En total, la salsa ha de fer xup-xup uns 25 minuts.
*Als 15 minuts de coure hi tirarem la picada composta del pa torrat, les ametlles, el julivert picat i la resta de l’aigua dels cards. Rectificarem de sal.
*2 minuts abans d’acabar de coure la salsa hi afegim els cards perquè es vagin impregnant de la salsa.
*Ho podem servir així però també ho podem distribuir en cassoletes individuals i gratinar-ho lleugerament al forn.
Font: gustperlacuina.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada