Ja fa uns dies que en la nostra cistella
apareix un producte que ens agrada molt, la col llombarda. Una verdura que havíem
menjat sempre en amanida acompanyant enciam, endívia i altres...ens agrada,
però volíem trobar-li alternatives, així que vam fer una recerca per la web i
vam topar amb diverses receptes interessants. Després de decidir-nos per una la
vam provar i...de ple!!.
La recepta austríaca de crema de col llombarda
era tot un encert. Molt bona i una forma molt diferent de menjar la col. L’hem
repetit diversos cops afegint algunes variacions però la què expliquem a
continuació és la que més ens ha agradat.
A més, té un color magnífic, que canvia de
tonalitat segons que estigui més o menys calenta...que la disfruteu!
Ingredients
·
Mitja col llombarda
·
2 porros
·
1 ceba mitjana
·
1 patata mitjana
·
1 got de llet
·
Mantega, sal i oli d’oliva.
Preparació
Tallem la col, els porros, la ceba i la
patata en trossets petits i reservem unes quantes tires de col i porro per
decorar. En una olla posem a desfer la mantega i un cop líquida daurarem la
ceba. Seguidament afegim la resta de verdures i la patata i ho saltegem 2-3
minuts, afegim sal i ho cobrim d’aigua.
Portem l’aigua a ebullició i ho deixem
coure a mig foc uns 20-25 minuts, vigilant que no es consumeixi l’aigua.
Passat aquest temps, triturem amb la batedora
fins obtenir una crema fina i afegim la llet.
A continuació posem un rajolí d’oli
d’oliva en una paella i quan estigui ben calent, fregim les tires de col i
porro que havíem deixat a banda. Molt de compte amb el porro ja que es fa molt
ràpid i hem d’evitar que es cremi. Escorrim l’excés d’oli i reservem.
Emplatem servint la crema ben calenta
coronada del creixent de porro i col.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada