dilluns, 3 de febrer de 2014

CREMA DE COL LOMBARDA AMB CRUIXENT DE PORRO I COL

Us adjunto una recepta de part de Nando i Judith, gràcies cistellaires!!

Ja fa uns dies que en la nostra cistella apareix un producte que ens agrada molt, la col llombarda. Una verdura que havíem menjat sempre en amanida acompanyant enciam, endívia i altres...ens agrada, però volíem trobar-li alternatives, així que vam fer una recerca per la web i vam topar amb diverses receptes interessants. Després de decidir-nos per una la vam provar i...de ple!!.

La recepta austríaca de crema de col llombarda era tot un encert. Molt bona i una forma molt diferent de menjar la col. L’hem repetit diversos cops afegint algunes variacions però la què expliquem a continuació és la que més ens ha agradat.
A més, té un color magnífic, que canvia de tonalitat segons que estigui més o menys calenta...que la disfruteu!

Ingredients

·         Mitja col llombarda
·         2 porros
·         1 ceba mitjana
·         1 patata mitjana
·         1 got de llet
·         Mantega, sal i oli d’oliva.

Preparació

Tallem la col, els porros, la ceba i la patata en trossets petits i reservem unes quantes tires de col i porro per decorar. En una olla posem a desfer la mantega i un cop líquida daurarem la ceba. Seguidament afegim la resta de verdures i la patata i ho saltegem 2-3 minuts, afegim sal i ho cobrim d’aigua.

Portem l’aigua a ebullició i ho deixem coure a mig foc uns 20-25 minuts, vigilant que no es consumeixi l’aigua.

Passat aquest temps, triturem amb la batedora fins obtenir una crema fina i afegim la llet.
A continuació posem un rajolí d’oli d’oliva en una paella i quan estigui ben calent, fregim les tires de col i porro que havíem deixat a banda. Molt de compte amb el porro ja que es fa molt ràpid i hem d’evitar que es cremi. Escorrim l’excés d’oli i reservem.


Emplatem servint la crema ben calenta coronada del creixent de porro i col.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada