Ingredients:
·
3 porros (només la part més blanca)
·
1 ceba (millor tendre o de Figueres)
·
1 gra d'all
·
2 patates blanques de mida mitjana
·
oli i 30 grs. de mantega
·
Aigua
·
150 c.c. de crema de llet (opcional)
Preparació:
En un recipient amb cabuda, i damunt del foc, posar-hi l'oli i el tall de mantega. Quan la mantega sigui desfeta posar-hi la part blanca dels porros laminada prima, l'all també laminat i la ceba igualment tallada. Salar i, a foc mig, deixar que tot s'estovi. Anar remenant fins que la farsa sigui molt feta. Aquest pas és molt important. Cap pressa.
Mentrestant pelar i laminar tranquil.lament les patates. Afegir-les al recipient i remenar. Afegir sal i pebre. Semi tapar i tornar a deixar una estona per tal que les patates siguin quasi desfetes.
Si heu fet el primer pas a consciència i heu tallat les patates primes, veureu que és un moment.
Quan tot és quasi desfet, afegir-hi l'aigua (l'aigua a de sobrepassar tres dits el sofregit) i deixar que bulli suau durant uns deu minuts. Triturar amb la batedora. Afegir, si voleu, 150 c.c. de crema de llet i rectificar de sal i pebre. Servir o deixar refredar.
En un recipient amb cabuda, i damunt del foc, posar-hi l'oli i el tall de mantega. Quan la mantega sigui desfeta posar-hi la part blanca dels porros laminada prima, l'all també laminat i la ceba igualment tallada. Salar i, a foc mig, deixar que tot s'estovi. Anar remenant fins que la farsa sigui molt feta. Aquest pas és molt important. Cap pressa.
Mentrestant pelar i laminar tranquil.lament les patates. Afegir-les al recipient i remenar. Afegir sal i pebre. Semi tapar i tornar a deixar una estona per tal que les patates siguin quasi desfetes.
Si heu fet el primer pas a consciència i heu tallat les patates primes, veureu que és un moment.
Quan tot és quasi desfet, afegir-hi l'aigua (l'aigua a de sobrepassar tres dits el sofregit) i deixar que bulli suau durant uns deu minuts. Triturar amb la batedora. Afegir, si voleu, 150 c.c. de crema de llet i rectificar de sal i pebre. Servir o deixar refredar.
·
En fer el sofregit de les cremes no es pot
tenir mai pressa. És un pas importantissim.
·
La mantega no es pot substituir per
margarina. Si de cas, poseu-hi només oli.
·
Ha de tenir un punt interessant de pebre.
·
Si la voleu guardar per dos o tres dies jo
hi aniria posant la crema de llet cada cop que l'escalfés. Els làctics es
tornen agres amb els canvis de temperatura.
·
L'aigua millor que sigui mineral.
·
També es pot fer amb caldo en comptes
d'aigua, però llavors treu molt el gust original dels ingredients.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada